HOE VIND JE EEN werk vinden?

Werk – een woord dat door velen wordt gehaat, en door goden zoals ik. Ik hou van mijn werk, hoewel er natuurlijk aspecten zijn die ik haat werk vinden.

Ik werk veel en hard, maar ik zie er een diepere betekenis in. Ik weet dat wat ik doe goed is en wat ik deel is mijn kleine steentje om deze wereld een beetje een vinden betere plek te maken.

Helaas heeft niet iedereen zo’n baan en velen hebben geen baan. Er is concurrentie op de markt, werkgevers hebben vaak eisen vanuit de ruimte en zelfs om schoner te zijn, je moet Engels leren en je moet natuurlijk creatief zijn werk .

Alleen tijden zijn wat ze zijn. Je kunt klagen, je kunt kreunen en klagen, maar zal het iets veranderen werk vinden? Precies.

Het is al lang bekend dat je betere ervaring hebt op de arbeidsmarkt. Erger nog, deze ervaring bestaat niet. Alleen een kwestie van zaak is duidelijk – als je afstudeert en je hebt geen ervaring, betekent dit dat je niet de vinger aan de pols houdt en in slogans gelooft zoals: “onze afgestudeerden zijn gewild op de arbeidsmarkt”.

Niemand heeft eraan toegevoegd dat deze gevraagde afgestudeerden slechts een klein percentage van degenen zijn die een diploma hebben behaald. Daar staat immers niet dat ALLE afgestudeerden zijn. Ok, er staat niet geschreven dat slechts een paar%, maar je wilt resultaten hebben en het is jouw taak om dit soort dingen te werk controleren.

Was je echt op het behalen van een diploma en wachtten werkgevers met open armen op je? Als je geen rechten, medicijnen, tandheelkunde of een andere veeleisende vinden cursus studeert, moet je het vergeten.

“Bartek, maar iedereen wil ervaren, en waar moet ik komen als niemand me een kans wil geven?”

Zo’n vraag werd een keer in een discussie op Facebook gesteld werk vinden.

Uit nieuwsgierigheid stuurde ik een privébericht naar de persoon die deze vraag stelde, waarin ik vroeg of ze mij haar cv mocht sturen.

Ze stuurde naar binnen en … ik ben niet verrast dat niemand haar wilde aannemen. Op de foto is een gezicht uit een groepsfoto gesneden omdat je de armen van een andere persoon kon zien. Grafisch – saai en je kunt nog steeds een aantal stilistische fouten zien.

Maar, maar, maar – wat mijn ogen ook zien!

Aan de onderkant, natuurlijk, toegevoegd: “Ik ben een creatief en creatief persoon.” Ik dacht bij mezelf: “Het is jammer dat je deze creativiteit, inclusief CV, niet hebt laten ontluiken.”

Sinds vandaag heeft iedereen in zijn CV geschreven dat ze creatief zijn, waarom is dit geschenk, dit talent, deze vonk van God bijna nooit gebruikt bij het vinden van een baan? Helooooł!

Tegenwoordig is de meest waarschijnlijke creatieveling iemand die dit patroon doorbreekt en schrijft: “Ik ben niet creatief en creatief, maar ik heb deze baan nodig en ik zal mijn best doen om mijn taken te vervullen”

Voordat we naar specifieke richtlijnen gaan, wil ik dat je iets begrijpt.

De wereld is niet eerlijk – sommige hebben een gemakkelijker start, andere hebben een beetje moeilijker. Misschien ben je geboren in een klein dorp, niet in Warschau. Misschien waren je ouders boeren, niet bekende en gewaardeerde cardiologen met extreem invloedrijke contacten.

Zoals Jacek Walkiewicz het mooi formuleerde in het boek: “Full Power of Life” “iedereen is de architect van hun lot”, zegt het spreekwoord. Ja, ik ben het werk daarmee eens, maar deze smid trapt in met het materiaal dat hij kreeg. Sommige in goud en sommige in de stront. Om in Zwitserland te worden geboren in een liefhebbende familie van een rijke advocaat is niet hetzelfde als in een arm Hindoestaanse bedelaar familie, en als een twaalfde kind, en om de zaken nog erger te maken – als een meisje. ”

Dit is de wereld en soms zul je harder moeten werken dan anderen om hetzelfde te bereiken. Welkom in het leven.

Meestal moet de invoer hier eindigen en het bovenstaande is slechts een inleiding werk vinden.

Ik ben echter niet van plan deze tekst of één woord in te korten. Als je denkt dat deze tekst te lang is, heb je een probleem, maar onthoud vinden dat je geen baan hebt (of een betere baan wilt hebben)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *